10 must-haves voor je kinderkamer

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits, bekijk de website voor oppas in de buurt!

Je kindje geniet dagelijks van zijn of haar kinderkamer, het inrichten van de kinderkamer op een leuke en effectieve manier kan lastig zijn omdat er zo veel mogelijkheden zijn. Hoe pak je dit aan? Met deze 10 must-haves voor je kinderkamer tover je de kamer om in een veilige, speelse en verantwoorde plek voor je kindje. Zo kunnen jij en je kindje nog jaren vooruit!


Speelgoed

Spelen is voor kinderen van essentieel belang. Naast speelplezier levert speelgoed belangrijke leermomenten op, vooral als ze nog klein zijn. Jonge kinderen kunnen de wereld op een positieve en veilige manier ontdekken door ze een gevarieerd speelaanbod te bieden. Het helpt ze om plezier te hebben en te ontspannen en helpt daarnaast bij het ontwikkelen van de fantasie en creativiteit. Elke speelactiviteit is een gelegenheid om de motorische- en sociale vaardigheden, taalvaardigheid en intelligentie te ontwikkelen. Hierbij spelen de zintuigen een belangrijke rol. Daarnaast heeft elk soort speelgoed zijn eigen belangrijke leermomenten, bekijk vooral de volgende must-haves;

1. Babygym

In de eerste twee levensjaren van een kindje is een fysieke en mentale ontwikkeling erg belangrijk, omdat dan de basis wordt gelegd van de ontwikkeling. Met een houten babygym versterkt je baby de spieren, wordt de grove en fijne motoriek gestimuleerd en wordt de oog-hand-coördinatie getraind.

babygym

2. Balansbord

Een balansbord zorgt voor de nodige lichaamsbeweging van je kindje, ze trainen hiermee hun spieren en gevoel voor evenwicht. Daarnaast wordt ook de fantasie gestimuleerd door de bijzondere vorm van een balansbord, je kan ze namelijk gebruiken voor oefeningen, als tunnel, schommelstoel, glijbaan en wat je kindje (of jezelf) maar bedenkt. Naast deze speelse mogelijkheden kan het balansbord ook zorgen voor een momentje van rust, bijvoorbeeld met een dekentje er in om lekker zacht te liggen. 

3. Speelhuisje

De houten speelhuisjes zijn perfect om een eigen gezellig speelplekje voor je kindje mee te maken. Een plekje waar zijzelf de baas zijn en waar ze allerlei leuke avonturen beleven. Het speelhuisje is dan ook dé plek om een rollenspel met een vriendje of een broertje/zusje te spelen. De speelhuisjes staan dan ook garant voor heel wat plezier.

speelhuisje

4. Ballenbak

Met een ballenbak in eigen huis hoef je niet meer naar zo’n lawaaierige indoor speeltuin toe om plezier te hebben. Want zeg nou zelf wie wil er nu niet een privé ballenbak om samen met vriendjes in te spelen. Een eigen ballenbak is trouwens ook veel hygiënischer, omdat de hoes wasbaar is en de ballen makkelijk af te nemen zijn.

Leuke decoratie

Ook decoratie biedt rust aan kinderen, het helpt ze zich veilig en op hun gemak te voelen. Daarnaast kan het ook voor ontspanning en plezier zorgen. Naast de uitstraling van decoratie kan het in sommige gevallen ook nog een ander nut hebben, bijvoorbeeld opbergruimte, bekijk vooral de volgende must-haves;

5. Mobile

Een baby mobiel zorgt ervoor dat je kindje zich vermaakt als het wakker is. Het stimuleert het cognitieve en fysieke vermogen van je kindje. Bovendien zorgt een mobiel voor rust in de baby kamer, waardoor je kindje heerlijk in slaap kan vallen. En dat zorgt ook voor een extra uurtje rust bij papa en mama. Het hele gezin heeft baat bij een goede baby mobiel. En het staat ook nog eens heel gezellig.

6. Wandplank 

Naast de functie van het opbergen van spulletjes, hebben wandplankjes vaak ook een leuke uitstraling die zeker in de smaak zal vallen bij je kindje. 

wandplank

Een plekje om zich terug te trekken

Rust bieden aan kinderen is erg belangrijk. Kinderen zijn natuurlijk kinderen en willen vooral genoeg tijd en ruimte om zich te ontspannen. Een plekje om zich even terug te trekken is belangrijk voor je kindje om de batterij weer helemaal op te laden. Daarnaast is het een plek waar je kindje tot rust kan komen en alle prikkels van de dag kan verwerken. Om deze plek te creëren voor je kindje is het belangrijk dat ze een ruimte hebben waar ze zich even kunnen afzonderen, bekijk vooral de volgende must-haves;

7. Hemeltje

Een hemeltje is een perfecte plek voor je kindje om zich even af te zonderen. Je kan het hemeltje boven een wiegje of ledikantje hangen, maar je kan er ook een gezellig speelplekje van maken. Leg er een zacht kleed of zachte speelmat onder en leg er wat kussens in. Zo heb je al een comfortabel hutje waar je kindje lekker in kan spelen of lekker relaxt een boekje kan lezen.

8. Speeltent 

Welk kindje geniet er niet van om een tent te bouwen en daar mee te spelen. Met een tipi speeltent heb je altijd een fijne speelplek. Daarnaast biedt het ook de ruimte aan je kindje om even tot rust te komen.  De tipi speeltent is een geweldige speeltent, omdat je er het hele jaar door mee kunt spelen. Zo kan je hem natuurlijk binnen gebruiken, maar met mooi weer kan je hem ook heel goed buiten gebruiken. Zo zorgt deze tipi ervoor dat jouw kindje buiten even uit de zon kan. Ook voor de allerkleinsten wordt het zo een fijn plekje uit de zon en in de schaduw.

speeltent

9. Zitzak

Een kinderzitzak is een zitzak die speciaal voor kleine kindjes is ontwikkeld. De zitzak is kleiner van formaat waardoor juist de kleine kindjes lekker comfortabel kunnen chillen. Een kinderzitzak is een ideaal plekje om te chillen en een leuk boekje te lezen of plaatjes te kijken en daardoor perfect voor een momentje om rustig prikkels te verwerken. 

Een plekje om te spelen en knutselen

Knutselen is goed voor de creatieve ontwikkeling van het kindje. Jonge kinderen weten vaak nog niet dat iets op een bepaalde manier behoort te zijn. Daarnaast hebben ze ook een drang om te onderzoeken en te experimenteren. Alles is immers nog nieuw voor kinderen. Daardoor zijn ze erg ontvankelijk voor creativiteit. Knutselen versterkt de motorische vaardigheden; knippen, plakken, het gebruik van lijm, kleuren, enz. Maar ook door het gebruik van verschillende materialen vergroten ze hun motorische vaardigheden. Daarnaast leren ze ook een aantal begrippen, leren ze tellen en ze leren cijfers herkennen. Om hiervoor een goede plek te creëren is de volgende must-have de juiste oplossing;

10. Speeltafel

Met een houten speeltafel heeft jouw kindje een eigen plekje om te spelen en te knutselen. De speeltafel is speciaal voor peuters ontworpen. Ze hebben namelijk een ideale hoogte voor kleine kindjes. En door het simpele ontwerp passen deze producten perfect in elk interieur.

speeltafel

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits – de oppas community in Nederland. Bekijk de website en word een oppas of vind een oppas aan huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.