5 x speelgoed waar ze niet op uitgekeken raken

Speelgoed is naast goed vermaak voor de kinderen ook een bron van ontwikkeling en ontspanning. Waar het ene speelgoed alles zelf doet is er ook speelgoed waar ze hun fantasie volledig in kwijt kunnen. En daarmee kunnen ze eindeloos spelen. Iedere keer een ander verhaal, spel of oefening. Dat is wat kinderen graag doen, zelf bedenken. Want dat brengt hun fantasie tot ongekende hoogten.

Speelgoed waar je niet op uitgekeken raakt

Zodra je een kindje hebt gekregen zul je merken dat je huis soms overgenomen lijkt te worden door heel veel speelgoed. Maar weet je dat ze maar met een heel klein gedeelte daarvan spelen? En dat het grootste gedeelte maar wat ligt te liggen? Dat is zonde voor je geld en ruimte in huis.

Wil je iets kopen waar ze niet van uitgespeeld raken, dan doe je een goede aankoop. Over welk speelgoed heb je het dan hoor ik je vragen? Nou, kijk maar mee en laat je inspireren.

De ballenbak

De ballenbak is niet voor niets het favoriete item in een speelparadijs. Je kunt er in spelen en ook heerlijk in wegdromen. Alleen of met anderen. En keer op keer trekken al die ballen je weer in de bak om een nieuw spel te spelen. Hoe tof is het om die gewoon thuis te hebben?

Deze ballenbakken zijn ook makkelijk schoon te maken. De ballen kunnen onder de douche of in bad en de hoes van de bak kan zo in de wasmachine. Dat is niet alleen hygiënischer dan in een speelparadijs, maar met al die ballen in bad of onder de douche is het dubbel feest. En in de zomer gaan de ballen met alle plezier mee in het zwembadje buiten.

tipi speeltent uniek speelgoed

Tipi speeltent

Nog zo’n topper als het gaat om eindeloos speelplezier. De tipi speeltentjes! Deze kun je makkelijk verplaatsen en zo gezellig maken als je zelf wil met bijvoorbeeld een slinger, lampjes en wat kussentjes. Laat ze maar lekker de dag verwerken in hun eigen verhaal die ze naspelen in de tent. Van een boekje tot een echt rollenspel of gewoon lekker kletsen met je vriendinnen.

Ook hier geldt dat het tentje met mooi weer mee naar buiten kan. Lekker picknicken op het gras met het tentje er naast voor het totale speelgenot.

klimmen en klauteren

De klimdriehoek is ook een stuk speelgoed waar ze niet op uitgekeken raken. Klimmen en klauteren is wat kleine kinderen graag doen. Het stimuleert de spierkracht, ruimtelijk inzicht en oog hand coördinatie. Bovendien is het nog leuker wanneer er een glijbaan bij zit waar je heerlijk vanaf kunt roetsjen. Nog leuker is het om dan in de ballenbak uit te komen.

Maar er zit ook een plank bij waar je mee op de driehoek kunt klimmen. Bovendien is het lekker veelzijdig, want met een mooi kleed bouw je de driehoek zo maar om tot een heuse hut. En spelen ze er even niet mee, dan klap je hem heel eenvoudig in en neemt het amper meer plaats in.

Keep your balance

Het balansbord is ook zo’n stuk speelgoed die multi inzetbaar is. Van lekker schommelen tot je balans zien te houden. Maar het kan ook zo maar een brug worden of een kleine glijbaan in ja wel de ballenbak. Hiermee kun je eindeloos spelen. Maak er een weg overheen en onderdoor en je hebt een racebaan. Of baken je ruimte af door hem op zijn kant te zetten.

En wil je lekker energiek bezig zijn dan kun je wiebelen of je turnoefeningen er op doen. Wanneer je lekker even tv wilt kijken is het een heerlijk plekje om wat te schommelen.

Van bank naar auto of naar fort

Je hebt hem vast al eens voorbij zien komen het stuk speelgoed die je omtovert tot bank. Supertof in de kinderkamer, speelkamer of de woonkamer. Daar kun je heerlijk op chillen, alleen of met vrienden, broertjes of zusjes.

Maar deze toffe speelbanken lenen zich perfect voor het bouwen van je fantasie huis, een raceauto of zelfs een logeerbed. En aan het einde van de dag maak je er weer een bank van. Ook hier hebben ze jarenlang plezier van.

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen met de speelbank? Op onze Instagram pagina vind je nog flink wat inspiratie.

speelgoed waar je nog op uitgekeken raakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 345 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.