Waarom een baby mobile boven het bedje?

baby mobile

Een baby mobile boven het bedje van je kleintje. Wat doet het behalve mooi te zijn en perfect te passen in je interieur? Die vraag komt zo af en toe bij ons binnen. Waarom kiezen voor een mobile zonder muziekje of sowieso kiezen voor een mobiel. De reden is heel eenvoudig.

Wat is de functie van een baby mobile?

Een baby mobile boven het wiegje of ledikantje van je kleintje. Het staat beeldschoon, helemaal wanneer het in de stijl en kleur is van de rest van het kamertje. Of gewoon ontzettend goed combineert met het hemeltje. Alleen daarom zou je er al eentje kiezen of geven als kraamcadeau. Maar wist je dat er een reden is voor een mobiel boven het bedje van de kleine?

Wanneer een baby of peuter in slaap valt gaan de oogjes pas dicht op het moment van slapen. Voor die tijd gaan ze staren naar een bepaald punt. Dat werkt nog fijner als er iets langzaam beweegt. Dan kunnen ze zich daarop focussen en gaat alle aandacht daarheen tot het punt dat de slaap ze overvalt.

boho mobile cotton design off white Sassafras
baby mobile boho style

Creëer rust in de slaapkamer

Het is heel belangrijk dat een babykamer rust uitstraalt. Geen speelgoed binnen handbereik van de kleine. Houd het simpel met een knuffel, eventueel een speentje en een mobiel boven het bedje. Daarmee raakt de baby niet afgeleid en komt het helemaal tot rust. Hoe fijn is het om dan naar de bewegende mobile te kijken en zo heerlijk te vertrekken naar dromenland?

De kracht van herhaling

Kleine kinderen zijn gebaat bij de drie RRR. Rust, regelmaat en reinheid. Dat is al eeuwenoud en het geldt eigenlijk nog steeds. Rust en regelmaat komt dan helemaal tot zijn recht in een babykamer. Wanneer je iedere keer dat jouw baby in bedje of het wiegje gaat de baby mobile een klein zetje geeft maak je er een regelmaat van. Jouw kindje weet dan dat het tijd is om te slapen en kan heerlijk in slaap vallen met het kijken naar de pompoms of bijvoorbeeld de bloemetjes, maantjes of regenboogjes.

pompom daisy baby mobile boven wiegje Sassefras
Pompom mobile Daisy

Een heerlijk plekje om rustig te slapen

Niets zorgt voor een betere groei en ontwikkeling van het kind dan slaap. Ze rusten dan lekker uit en krijgen weer nieuwe energie. Daarom is het belangrijk dat ze een heel fijn plekje hebben om te slapen. En zo’n plekje creëren is helemaal niet zo moeilijk. We hebben het al gehad over de baby mobile. Deze geef je een prachtig en sfeervol plekje in het midden van een hemeltje.

Een hemeltje geeft een geborgen gevoel. Wanneer het raam openstaat zorgt het ervoor dat het kleintje niet op de tocht ligt en het is de perfecte match met de mobiel. Qua kleur valt er zoveel te kiezen. Ga je voor de trendy bruintinten of liever voor de witte en beige tinten? Met zoveel keuze is er altijd de perfecte combinatie voor jou.

baby mobile
rustig in slaap vallen met een baby mobile

Ben je benieuwd naar nog meer toffe combinaties? Laat je inspireren op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.