Ballenbak schoonmaken doe je heel eenvoudig zelf

Heb jij thuis een ballenbak of overweeg je om er eentje aan te schaffen, maar ben je benieuwd hoe je deze schoon kunt maken? In deze blog vertellen we je alles over een hygiënische speelplek voor kinderen. Daarbij laten we je zien dat het eigenlijk kinderspel is.

roze ballenbak met ballen naar keuze
Ballenbak roze

De hygiëne in een ballenbak

In een speelparadijs is de ballenbak vaak een van de meest favoriete onderdelen om lekker in te spelen. Laat je erin vallen, gooi met ballen of verstop je. Naast jouw kindje vinden andere kinderen dat ook fantastisch. En met zoveel kleintjes bij elkaar is de hygiëne snel ver te zoeken. Tijd voor een eigen ballenbad, die maak je namelijk zelf keer op keer lekker fris en schoon. Een klusje waar jouw kleintje je vast heel graag bij wil helpen. Want de ballenbak schoonmaken is echt een feestje.

ballenbak schoonmaken
Ballenbad rond met 200 ballen

Je eigen ballenbak schoonmaken

Een eigen ballenbad is de droom van veel kinderen. Zo’n heel bad vol ballen helemaal voor jouw alleen. Je kunt er mee spelen wanneer je wil en met wie je wilt. Met je broertjes, zusjes, maar ook met vriendjes en vriendinnetjes. Eens in de zoveel tijd, wanneer er vaker mee gespeeld wordt of wanneer er iemand verkouden is, is het aan te raden om de ballen en de hoes te reinigen.

Je eigen ballenbak schoonmaken is echt leuk om samen met je kindje te doen. De fluwelen hoes kan in de wasmachine, daar heb je weinig omkijken naar behalve even buiten op te hangen om het te laten drogen. De kwantiteit zit hem in al die ballen. Een ballenbad heeft zo’n 200 tot 400 ballen. Dat zijn er heel wat. Daar kun je misschien wat tegenop zien, maar je kan er ook een gezellig feestje van maken met de kinderen.

ballenbak schoonmaken
Spelen in de ballenbak

Samen de ballenbakballen schoonmaken

De ballenbak schoonmaken is misschien wel net zo leuk voor kinderen om te doen als er in te spelen. Helemaal wanneer je thuis een badkuip hebt. Verzamel alle ballen in vuilniszakken of bijvoorbeeld de wasmand en breng ze naar de badkamer. In het bad kun je een sopje maken met bijvoorbeeld Dettol. Met Dettol maak je de ballen hygiënisch schoon.

Superleuk is het om samen de ballen in het bad te doen en ze op deze manier schoon te maken, het voelt als een spel. Nog leuker is om na de schoonmaakbeurt je kindje in bad te doen en daarbij een paar ballenbakballen bij te doen.

ballenbad schoonmaken

Buiten spelen met water en de ballenbakballen

Ook een aanrader is om de ballen in de zomer eens lekker schoon te maken. Dan kan het buiten. En welk kind is er niet dol op om lekker met water te spelen. Met verschillende emmers of bakken gaan alle ballen van bak naar bak. In een sopje, een volgende bak met schoon water en dan nogmaals door een sopje en als laatste afspoelen met schoon water en ze dan afdrogen of aan de lucht op een kleed of handdoeken te laten drogen.

Trapgevel huisje van hout

Ook het houten speelgoed schoonmaken is zo gepiept

Een ballenbak schoonmaken neemt even wat tijd, dat is anders met het reinigen van houten speelgoed. Dat is heel makkelijk en snel te cleanen met een vochtig doekje, al dan niet met bijvoorbeeld groene zeep en een droge doek.

Je kunt het houten speelgoed en bijvoorbeeld de speelhuisjes, rockerboard en de speeltafeltjes regelmatig even reinigen met een vochtig doekje. Droog het daarna na met een droge doek en het is weer klaar om weer mee te spelen. Echt klaar in een handomdraai.

Voor een goede hygiëne is het aan te raden om het houten speelgoed en de ballenbak regelmatig te reinigen.

Trekfiguur hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.