Binnen spelen 10 tips voor thuis met kids

binnen spelen

Buiten is het koud, nat en guur, maak van binnen spelen een feestje met de kinderen. Maak van die dagen een onvergetelijke beleving met deze tips die je thuis kunt doen met kinderen. Van de leukste knutsels tot picknicken onder de eettafel.

Binnen spelen knutselen met Kidscrea.nl
De leukste knutseltips met uitleg van @Kidscrea.nl

10 toffe tips voor een onvergetelijke dag binnen spelen

  • Knutselen is misschien wel het eerste wat er in je op komt wanneer het gaat om binnen spelen. Maar wat? Rianne van Kidscrea.nl deelt op Instagram de allerleukste knutseltips. Je vindt hier zoveel toffe inspiratie dat je wil blijven knutselen.
marmer ballenbak van Moje
Ballenbak marmer
  • Ballenbakplezier Urenlang spelen in een eigen ballenbak. Je kunt hier op verschillende manieren mee spelen, gezellig samen in de bak, maar ook leuk met een kleine glijbaan. Of wat dacht je ervan om ze in bad te stoppen samen met je kindje? Lekker lang badderen en spelen met de gekleurde ballen.
Koekjes bakken en versieren binnen spelen
Koekjes bakken @JilleWellington via Pixabay
  • Koekjes of taart bakken en versieren Ook zo leuk, leerzaam en erg lekker is het bakken van koekjes of een taart. En daarna mooi versieren en er lekker van smullen. Of om cadeau te geven aan bijvoorbeeld opa & oma of je lieve vriendinnetje. Voor alle kleine bakfans is er sinds kort ook Heel Holland Bakt Kids op tv, waar ook genoeg inspiratie te vinden is.
tipi tent met volants circus Sassefras
Tipi speeltent circus
  • Een tent bouwen Welk kind is er niet dol op tenten bouwen. Bouw je eettafel om tot tent en ga er gezellig picknicken. Of maak het nog leuker, haal de matrassen naar beneden en laat ze er een nachtje slapen. Ook leuk is het om een camping te starten met verschillende speeltentjes.
  • Een autobaan of poppenhuis van masking tape Zo simpel en toch zo ontzettend leuk om te doen en om te spelen. Maak met masking tape een poppenhuis, dierentuin of racebaan op de vloer. Pak je poppen, dieren of auto’s er maar bij en spelen maar. En heb je er genoeg van, dan is het zomaar weer opgeruimd en klaar voor een nieuw avontuur.
Filmavond met popcorn @pixabay
  • Bioscoop thuis Sluit alle gordijnen, maak het lekker donker in huis. Bak zelf popcorn, pak er een lekkere limonade en een goede film bij. Trek je fijnste pyjama of onesie aan en neem je kussen en dekbed mee naar de bank. De film kan beginnen. Mocht je nu in slaap vallen dan mag je heel misschien wel blijven liggen tot morgenvroeg.
  • Organiseer een kinderdag Vaderdag, Moederdag, dierendag, maak van een regenachtige dag eens een kinderdag. Compleet met ontbijt op bed, een zelfgemaakt cadeautje en verwen de hele dag door jouw kindje(s). Zeker weten dat ze dit nooit meer vergeten.
fotoshoot binnen spelen
Fotoshoot met en door de kinderen @RudiMaes
  • Fotoshoot Wees een fotograaf voor een dag en maak er met het hele gezin een leuke fotoshoot van. Trek je mooiste of gekste kleren aan en de pret kan beginnen. Laat de kinderen de fotograaf zijn en kijk wat een leuke foto’s er uit komen.
  • Maak je eigen stormbaan Zitten de kinderen vol energie, dan is het leuk om een echte stormbaan te maken. Leg matrassen op de grond en zet een parcours uit door het hele huis. Laat ze maar klimmen en rennen.
girlsday verwendag met hippe haaraccessoires
  • Girlsday Een heerlijke beauty verwendag voor de meisjes. Start met een uitgebreid bad, een maskertje geschikt voor kinderen, lak de nageltjes en maak een bijzonder kapsel. Natuurlijk horen hier ook lekkere hapjes en drankjes bij.

Zo kun je voor iedere dag iets leuks plannen. Vooral de bijzondere dingen blijven de kinderen voor altijd bij en hebben ze het er jaren later nog over. Maak van iedere regenachtige dag een toffe binnen spelen avonturen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 345 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.