Buitenspelen met speelgoed van binnen top 5

Hoe fijn is het wanneer het zonnetje in kracht toeneemt en je heerlijk kunt buitenspelen? Nu kun je er voor kiezen om speciaal buitenspeelgoed aan te schaffen, maar hoe leuk is het om je favoriete binnenspeelgoed mee naar buiten te nemen? Met deze top vijf speelgoed kun je je zowel buiten als binnen enorm goed vermaken.

Way to play eindeloos spelen op iedere ondergrond

Way to play is de autobaan die zich overal thuis voelt. Doordat deze autobaan flexibel is beweegt het met de ondergrond mee. Dat is dus ook perfect speelgoed om van binnen naar buiten te brengen. Buitenspelen met way to play is nog avontuurlijker. Hobbels en bobbels, stenen, zand of water, deze autobaan voelt zich werkelijk overal thuis. En na een heerlijke dag buitenspelen met de autobaan spoel je hem heel makkelijk af onder de kraan.

flexibele autobaan expressway op de glijbaan Sassefras

Zonnestralen vangen met de schommel

Eigenlijk is er niets fijner dan lekker te schommelen. Helemaal wanneer je de zonnestralen kunt vangen met bijvoorbeeld je beentjes of je gezicht. Dat nodigt uit tot giechelen en misschien hier of daar een niesje. Buitenspelen en schommelen lijken ook een beetje bij elkaar te horen. Het gevoel van zweven is heel fijn en bovendien leren de kleintjes hiermee hun evenwicht te houden. Schommelen wordt nog leuker als je de oortjes van een beertje of een konijn ziet. En is de dag voorbij dan kan de schommel weer mee naar binnen.

buitenspelen houten bunny schommel blauw Sassefras
schommel met konijnoren

Buitenspelen met de speeltent geeft een vakantiegevoel

Hutten of tentjes bouwen is altijd favoriet bij kinderen. Buitenspelen wordt nog leuker wanneer je de speeltent naar buiten kunt zetten. Het geeft onmiddellijk een vakantiegevoel en de kleintjes spelen er de hele dag mee. Lekker buiten een picknick op het gras voor de tent en laat ze hun eigen spel maar spelen. En wanneer de dag verstrijkt kan hij gewoon weer mee naar binnen. De speeltenten zijn er in verschillende kleuren, met en zonder printje en worden allemaal geleverd met een fijn speelkleed en kussenhoesjes.

buitenspelen speelplek tipi speeltent
buitenspelen met de speeltent

Lekker veelzijdig buitenspelen met het balansbord

Nog zo’n heel fijn stuk speelgoed voor binnen- en buitenspelen is het balansbord. Hiermee kun je keer op keer alle kanten op. Van een bord waarop je kunt wiebelen en je evenwicht en spieren kunt trainen tot een heuse brug, een fijne plek om even te schommelen en om te gebruiken met bijvoorbeeld de Way to play autobaan. Ook kun je hem perfect combineren met de klimdriehoek. Maak er maar een echte klimbaan van. Laat de kinderen maar klimmen en klauteren en daarna lekker uitrusten in de speeltent bijvoorbeeld. De balansborden zijn er in heel veel kleuren en verschillende uitvoeringen. Voor de allerkleinsten tot de iets grotere kinderen.

buitenspelen met balansbord

Klimmen en klauteren met de klimdriehoek

Last but not least is de klimdriehoek. Dit fabuleuze houten klimrek is helemaal perfect voor een dagje lekker klimmen en klauteren in de tuin. Ook hier kun je keer op keer nieuwe spelletjes bedenken. Kiezen voor de glijbaan of de klimbaan. Ook supertof is het om de balansbord hierbij te gebruiken. Als brug of als schommeltje voor extra evenwicht. Wanneer het tijd wordt om naar bed te gaan klap je de klimdriehoek heel makkelijk weer in en zet je hem zo weer terug naar binnen.

klimdriehoek met 2 hellingen Sassefras

Een kleine toegift met extra speelgoed voor binnen en buiten

En dit was een kleine greep uit het binnenspeelgoed waar je ook heerlijk mee kunt buitenspelen. Uiteraard is er nog meer, denk eens aan de speelbak met zand, de trekfiguren of het poppenhuis. Bovendien heeft het ook voordelen om je binnenspeelgoed mee naar buiten te nemen. Zo speel je er langer mee en is het extra duurzaam. Welk speelgoed van binnen neem jij graag mee naar buiten?

trekfiguur met eendjes Bella en Lola Sassefras

Volg jij ons al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.