De pikler klimdriehoek met of zonder glij-/klimbaan

Pikler klimdriehoek

Wie kent ze niet, de oh zo populaire Pikler klimdriehoek die kinderen op hun eigen manier laat ontwikkelen. Het speelgoed waar ze zelfvertrouwen van krijgen. Waar ze leren goed te concentreren. Het soort houten speelgoed waar kindjes van circa 7 maanden tot 6 jaar leren klimmen, hun fysieke coördinatie trainen én hun grove motoriek ontwikkelen. Maar bovenal het speelgoed waar ze echt jarenlang veel plezier van zullen hebben.

klimdriehoek met glijbaan klimmen Sassefras
Klimdriehoek met glijbaan

Opgroeien en leren met de Pikler klimdriehoek

De klimdriehoeken zijn gebaseerd op de ontwikkeling van het kind volgens de pedagogiek van Emmi Pikler. Zij vond vooral dat kinderen moesten ontwikkelen zonder dat de ouders de kleintjes constant bezig hielden. De kindjes ontwikkelen zich dus op hun eigen manier. Als ouder ben je dan niet de aangever van je kindje, maar sta je aan de zijlijn wanneer deze zich lekker aan het ontwikkelen is met de Pikler klimdriehoek.

Deze driehoek is geschikt voor kleintjes vanaf circa 7 maanden tot een jaar of zes. Hier leren ze klimmen en klauteren. Over het hoogste punt heen klimmen en zijn er zelfs planken te koop waarmee je heel eenvoudig een glij- of klauterbaan maakt. Zo daag je ze keer op keer uit. En wat is er nou leuker dan je klimpartij te eindigen met een roetsj van de glijbaan? Of met je eigen klimbaanwand naar boven klimmen.

klimdriehoek met glijbaan glijden Sassefras
Klimmen en klauteren

De veelzijdigheid van een Pikler klimdriehoek

De Pikler klimdriehoek is zo lekker veelzijdig. Je kunt er op klimmen door de helling er aan te hangen. Ook is het erg leuk om er een kleed overheen te gooien, zodat er een knusse hut ontstaat. Ook is het leuk om een soort stormbaan te maken op regenachtige dagen. Klim en klauter over de klimdriehoek, glij er vanaf en ga door de ballenbak naar de foam speelset. Maak er een wedstrijd van of geniet er gewoon van met je kleintje(s).

Je zult al verstelt staan wat een baby van zeven maanden al kan met zo’n klimdriehoek. Het vasthouden, zich optrekken om te gaan staan en wanneer het lekker kan stappen begint het klimmen. Dat kan dan veilig wanneer je er als ouder achter blijft staan. Zo mooi als je dan weet dat het de kinderen zelfvertrouwen geeft en ze hun fysieke coördinatie trainen. En nog maar niet te praten over de concentratie die ze leren op te bouwen. Het speelgoed waar ze keer op keer zelfvertrouwen van krijgen.

klimdriehoek met glijbaan spelen Sassefras
Ukukutu klimdriehoek met de spectra rocker

Handgemaakt van beuken- en berkenhout

Deze Pikler klimdriehoeken worden, net als de hellingen, met de hand gemaakt. Dat geeft niet alleen een mooi en natuurlijk uiterlijk, het is ook heel makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje. En wanneer ze klaar zijn met spelen klap je hem eenvoudig in elkaar en zet je hem weg. Wat ook handig is zijn de ophangrekken van Ukutuku, de Utupeg houder. Zo hangt hij boven de vloer en is het makkelijk om op die plek schoon te maken.

De klimdriehoeken zijn tot zo’n 60 kilo belastbaar en daarmee veilig voor kinderen. Uiteraard is het aan te bevelen dat er toezicht is van een volwassene tijdens het gebruik door kleine kinderen. Laat ze maar lekker ontdekken door te klimmen en te klauteren. Zo groeien en ontwikkelen ze zich op een gezonde en veilige manier. En stappen ze al snel met het nodige zelfvertrouwen de wereld in.

klimdriehoek met klimbaan en kindjes Sassefras
Klimdriehoek met klauterhelling

Stel je eigen set samen

Je kunt je eigen set samenstellen. Start bijvoorbeeld met de klimdriehoek of kies voor een glijbaanhelling erbij. Of ga in een keer compleet met de dubbele helling. Dus glijden en klauteren op een helling. De set kun je zoveel uitbreiden als je wil. Wat dacht je bijvoorbeeld van twee driehoeken en een glijbaan ertussen? Dan heb je opeens een brug.

Houten klimdriehoek met ophangsysteem

Benieuwd naar nog meer inspiratie, check dan ook onze instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 346 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.