De 10 allerleukste uitjes met kinderen in Friesland

Ga er maar aan staan, de 10 leukste uitjes met kinderen in Friesland samen te stellen. Een tienvoudige zou ook gerust kunnen, zoveel valt er te beleven in deze prachtige provincie. Maar dan zou de lijst te lang worden, daarom heb ik er tien geselecteerd. Van een museum vol giftige dieren en een onderwatersafari tot het Kameleondorp in Terherne. En uiteraard hebben we een dierentuin tot een tof attractiepark. Kortom deze uitjes mag je niet missen wanneer je Friesland bezoekt.
Natuurmuseum Fryslân
Beeld Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân een dag vol dieren

We starten in Leeuwarden in het Natuurmuseum Fryslân. Daar is werkelijk altijd wat te beleven en kun je op een natte, maar ook zeker op een droge dag jezelf en de kinderen een hele tijd vermaken. Zo kun je nu oog in oog komen te staan met levende giftige dieren. Als je durft natuurlijk.

Ook kun je hier genieten van een onderwatersafari, een weeshuisschooltje, kun je kennismaken met draak Li-Ming en je ogen uitkijken in de walviszaal. Kortom een museum waar kinderen en ouders niet snel over uitgepraat raken.

Ontdek de roze pelikaan in AquaZoo beeld Pixabay

AquaZoo voor een gezellig dagje dierenpark

Ben je dol op dieren, spelen en de buitenlucht? Dan is AquaZoo een hele leuke dierentuin om eens te bezoeken. Hier spot je ontzettend leuke, spannende en grappige dieren. Van de mooie roze pelikaan tot de grappige pinguïns en de knuffelzachte maar gevaarlijke ijsberen. En dat is nog maar het begin van wat je allemaal te wachten staat. Voor de kleintjes zijn er ook speeltuintjes en onderweg kun je genieten van een terrasje hier of daar voor een natje en een droogje.

Kameleon boerderij uitjes met kinderen
Beeld Kameleon Terherne

Beleef de avonturen van Hielke en Sietse in het Kameleondorp

Wie kent ze niet, Hielke en Sietse, de tweeling uit de Kameleon. Of je nu de verhalen kent uit de boekenserie of van de films ze spreken tot ieders verbeelding. Hoe leuk is het om te zien waar de verhalen zich afspelen. Ga op avontuur in het Kameleondorp, vaar mee met de rondvaart naar het Kameleon eiland. Een dag om nooit meer te vergeten begint in Terherne.

Sybrandy's speelpark uitjes met kinderen
Een dag plezier in Sybrandy’s speelpark beeld Sybrandy’s speelpark

Sybrandy’s speelpark en de Hege Gerzen

Als we het hebben over uitjes met kinderen hebben we hier nog een topper voor je. Voor nog geen tientje per persoon heb je in Sybrandy’s speelpark een hele dag plezier. Het is een overzichtelijk park waar kinderen van 3 tot 13 zich de hele dag kunnen vermaken. Of je er nu met je gezin heen gaat of een kinderfeestje geeft. Hier heb je altijd plezier voor tien.

En ben je na een paar uurtjes toe aan zon, strand en water dan stap je binnen een paar meter over naar de Hege Gerzen waar je heerlijk kunt zwemmen in het IJsselmeer, kunt genieten van een hapje en een drankje en de kinderen zich lekker kunnen uitleven op de speeltoestellen of in het pierenbadje. Of blijf lekker actief met een potje bubble voetbal, midgetgolf of de wetterstepper.

klimbos appescha
Klimbos Appelscha

Klimbos voor alle durfals

Trotseer je hoogtevrees, pak al je moed bij elkaar en neem je concentratie mee voor een trip boven in de bomen. Het klimbos in Appelscha is een bos waar je heel wat moed voor nodig hebt om via de boomtoppen het bos te bewonderen. Maar wedden dat jij dat wel durft en kan? Laat je uitdagen op de verschillende parcoursen en tokkelbanen. Gevarieerd van twee tot twaalf meter hoog is er voor iedereen een bijpassend parcours. Uitjes voor kinderen wordt uitjes voor durfals, ben jij dat?

uitjes met kinderen blotevoetenpad
Loop het blotenvoetenpad in het Drents-Friese Wold Beeld staatsbosbeheer

Vies worden mag op het blotevoetenpad

Nu we toch in de buurt zijn van Appelscha is het blotevoetenpad in het Drents-Friese Wold een echte aanrader als het gaat om uitjes met kinderen. Geniet van de grond onder je voeten, van het rulle zand tot het vochtige mos en van zacht prikkende dennentakjes tot het koele water. Laat je voeten het maar voelen, geniet van de natuur en elkaar. Deze tochten kun je momenteel reserveren. Misschien is het handig om een extra setje kleding en een handdoek mee te nemen, zodat je ook gewoon lekker vies mag worden.

Aventoer uitjes met kinderen
Beeld Aventoer

Ga op Aventoer in Burgum

Ga op Aventoer, avontuur dus in Burgum. Wat kun je er allemaal doen? Allereerst klimmen in het klimpark, maar ook tokkelen, abseilen, lasergamen en LED bowlen. Je kunt hier echt zoveel doen dat je er wel een aantal dagen vermaak van kunt maken. Binnen en buiten, dus voor ieder weertype. Of wat dacht je van de glow in the dark midgetgolf? Ook de kleintjes kunnen hier naar hartenlust spelen in bijvoorbeeld de kids party room. Zijn dit geen leuke uitjes met kinderen?

Beeld Attractiepark Duinen Zanthe

Verkeers- en attractiepark Duinen Zanthe

Voor klein en groot is dit attractiepark Duinen Zanthe een heel leuk uitje met kinderen. Een all-inclusive dagje weg waarbij je de pinpas dus bijna thuis kunt laten en toch de hele dag kunt genieten van alle attracties, eten en drinken. Mam, mag ik een ijsje en pap mag ik patat kun je gewoon beantwoorden met ja. Zo vaak ze willen. Hoe leuk is het om dat een keer te doen. Dat maakt een dag als deze met zoveel leuks op het park tot een dag om nooit meer te vergeten.

Beeld attractiepark Duinen Zanthe

Het Friese museumdorpje Allingawier

Wanneer je de uitjes met kinderen wilt afwisselen is er hier eentje waar die leerzaam en leuk is. Het Friese museumdorpje Allingawier Aldfaers erf gaat terug in de tijd. Je kunt hier een smederij bezoeken, een boerderij, schoenmakerij en een brandweerhuis. Het dorpje is gebouwd op een terp en ligt net onder de afsluitdijk in de zuidwesthoek van Friesland. Waan je in de tijd van lang geleden en geniet van al het moois.

En wanneer je na alle avonturen na de vakantie of in de avond thuis komt plof je lekker neer op een van de fijne zitzakken of kinderpoefjes van Sassefras.

bunny-kinder zitzak-Sassefras
Zitzak bunny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.