Evenwicht en lichaamsbewustzijn bij kinderen

Evenwicht lijkt aangeboren, maar moet toch als kind geoefend worden. Net als het lichaamsbewustzijn. Hoe mooi is dat wanneer je dat keer op keer spelend kan ontwikkelen op verschillende manieren. Dat kan met een balansbord. Een balansbord is er voor kinderen van 0 tot 12 jaar, maar eigenlijk is het zelfs voor oudere kinderen en zelfs volwassenen nog leuk.

evenwicht spectra rocker naturel sfeer Sassefras
Utukutu Spectra rocker

Evenwicht oefenen op een balansbord

Evenwicht oefenen bij kinderen gaat eigenlijk vanzelf. Zo leren de kinderen om te rollen, te gaan zitten en uiteindelijk te gaan staan en de eerste stapjes te zetten. Daarvoor heb je al een stukje evenwicht nodig. Om het evenwicht te blijven oefenen en het lichaamsbewustzijn te geven aan kinderen is een balansbord een perfect stuk speelgoed.

Zo is er voor de peuters de Spectra rocker. Hiermee oefen je het evenwicht en de balans. Maar het nodigt ook uit om eindeloos mee te spelen. De fantasie wordt geprikkeld en de spieren worden getraind. De Spectra rocker is er in veel verschillende en uitnodigende kleuren, maar ook in wit bijvoorbeeld. Je kunt er mee schommelen, maar er net zo makkelijk een brug van maken. Of lekker in je tutu balletoefeningen op doen.

evenwicht kussen voor de spectra rocker beige Sassefras
kussen voor de Spectra rocker

Heerlijk wiebelen met de Spectra rocker

De Spectra rocker zorgt niet alleen voor evenwicht, met een bijpassende kussen is het ook een hele fijne plek om even lekker te chillen of te schommelen. Je kunt er lekker een boekje lezen en een beetje wiebelen. Dit kussen is een zacht matras dat er perfect tussen past. Natuurlijk is ook hier gelet op de belasting van het milieu en de veiligheid van het kind. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren die dan weer perfect passen bij de kleur van het balansbord.

balansbord we rock homepagina Sassefras
Balansbord

Van schommel tot klimrek of glijbaan

Wanneer de kinderen wat ouder zijn, vanaf drie jaar bijvoorbeeld, is er een balansbord. Dit halfronde bord nodigt uit tot spelen, en ook hier gaat het weer om balans houden en het bewust worden van het lichaam. Ga er in wiebelen en houdt je evenwicht, ga er op staan of op liggen wanneer hij andersom staat. Klim er over heen of kruip er onder door. Met dit balansbord kun je zo veel kanten op.

Naast dat je er oneindig veel oefeningen op kunt doen kun je hem ook gebruiken in het dagelijkse spel. Want dacht je ervan om er een brug of een tunnel van te maken. Deze te gebruiken samen met de Way to play autobaan.

Ook super tof is het om het balanceboard te gebruiken als glijbaan bij de ballenbak. De balansborden zijn zo veelzijdig en nodigen kinderen uit hun fantasie de vrije loop te laten. En dat is eigenlijk het mooiste dat je kinderen kunt geven.

Zoveel soorten en kleuren

Zowel de Spectra rocker als de balansborden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Zo vind je er dus altijd een die perfect past bij de leeftijd en behoefte van jouw kind, maar ook een kleur waar je zelf blij van wordt. Of het nu gaat om de mooie naturel houten look of de ombre vol kleur. Uiteraard zijn alle balansborden CE gekeurd en veilig bevonden voor kinderen.

Wanneer je bijvoorbeeld vreest voor de tere vingertjes van je kindje kun je kiezen voor een balanceboard van We Rock. Deze heeft een vingersafe. De zijkanten raken de vloer niet zodat er geen beknelling op de loer ligt. Handig voor de kleinere kinderen.

En met de keuze in kleur qua balanceboard is er ook een keuze in vilt. De meest trendy kleuren vind je hier. Een mooie toevoeging wanneer het matcht met de kinder-, speel- of woonkamer.

rockerboard baby Sassefras

Benieuwd naar nog meer toffe houten kinderspeelgoed? Bekijk naast onze winkel ook onze Instagram pagina voor nog meer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.