Kinderbureau kopen? Let op deze 6 punten!

Kleine kindjes worden groot! Op een gegeven moment is je kind in de fase dat een bureau belangrijk wordt. Het begint ongeveer vanaf de kleuterleeftijd. In eerste instantie gaat het om een fijne plek om aan te knutselen of spelen, maar later zal er ook huiswerk gemaakt moeten worden. Hoe dan ook, of het nu is voor huiswerk, om te knutselen of om op te computeren; het bureau moet aan een aantal eisen voldoen. Als ouder wil je het beste voor je kinderen, ook als het gaat om hun werkplek. Een goed kinderbureau is essentieel voor een comfortabele en productieve studieomgeving. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een kinderbureau? In deze blogpost geven we je zes belangrijke punten om rekening mee te houden. Lees verder en maak de juiste keuze voor jouw kind.

1. In hoogte verstelbaar

Een goede werkhouding is cruciaal voor de gezondheid en lichamelijke ontwikkeling van je kleine. Wil je een kinderbureau kopen, zorg er dan voor dat het in hoogte verstelbaar is, zodat het kan meegroeien met je kind. Op die manier voorkom je dat het met gebogen rug achter het bureau zit en verminder je de kans op rugklachten op latere leeftijd. Ook de stoel is daarbij van belang. Op peuterleeftijd kan een krukje of stoeltje nog voldoen. Maar tijdens de kleuterfase en later zal het kind waarschijnlijk meer tijd achter het bureau doorbrengen en dan is een goede stoel cruciaal. Kijk daarom voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is en die kan aangepast worden aan de lengte van je kind, voor zowel de zithoogte als de ondersteuning van de rug.

2. Voldoende werkoppervlakte

Of je nu kiest voor een stevige speeltafel met stoeltjes of een echt kinderbureau, het moet voldoende ruimte bieden. Het werkoppervlak moet voldoende ruimte hebben voor boeken, schriften, een laptop of computer en andere benodigdheden. Kies daarom voor een bureau met genoeg bladruimte, zodat je kind al zijn of haar spullen georganiseerd kan houden en efficiënt kan werken.

3. Opbergruimte

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Kinderen zijn vaak snel afgeleid, dus is het goed om ervoor te zorgen dat alle spullen een eigen plekje hebben en zoveel mogelijk uit het zicht zijn opgeborgen. Zorg ervoor dat het kinderbureau voldoende opbergruimte heeft, zoals lades of planken, om boeken, schriften en andere materialen netjes op te kunnen bergen. Dit draagt bij aan een georganiseerde en rustige leeromgeving.

4. Stevigheid en duurzaamheid

Een kinderbureau moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook stevig en duurzaam. Kinderen zijn actief en kunnen soms wat ruwer met meubels omgaan. Kies daarom voor een bureau gemaakt van hoogwaardig materiaal dat tegen een stootje kan. Zo gaat het bureau lang mee en kun je erop vertrouwen dat het bestand is tegen dagelijks gebruik.

5. Veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop als het gaat om kindermeubilair. Let erop dat het gekozen kinderbureau geen scherpe randen of uitstekende onderdelen heeft waar je kind zich aan kan bezeren. Controleer ook of het bureau stabiel is en niet gemakkelijk kan omvallen wanneer je kind er tegenaan leunt. Bevestig het eventueel aan de muur, zeker wanneer jouw dreumes van het ondernemende type is en de kans groot is dat het gaat klimmen of op het bureau gaat zitten of staan.

6. Design

Het laatste punt is natuurlijk ook niet onbelangrijk: het ontwerp van het kinderbureau. Het is erg verleidelijk om te gaan voor een vrolijk, kinderlijk design waar jouw zoon of dochter helemaal weg van is. Toch is het verstandiger om een basic design te kiezen waar je nog jaren mee kunt doen. Een model dat meegroeit met zowel de lengte als de behoeften van je kind. Je kunt bijvoorbeeld best een wat hoger bureau en stoel kiezen en er een voetensteun onder plaatsen. Zo heb je een bureau waar je kind veel langer mee kan doen. Geef er een persoonlijke touch aan door een kleurrijk bureaublad op te leggen, wat vrolijke accessoires en plankjes/rekjes aan de muur te hangen. Ook met een mooie poster of fotobehang aan de muur boven/achter het bureau maak je er een heel leuk geheel van!

inklapbare commode ook te gebruiken als bureau Sassefras

Het kopen van een kinderbureau is een belangrijke beslissing. Door rekening te houden met deze vijf punten en met de ontwikkelingsfasen van je kind, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw kind. Een ergonomisch en functioneel bureau zal bijdragen aan een comfortabele en productieve leeromgeving. Investeer dus in de toekomst van je kind door een kwalitatief kinderbureau aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 346 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.