Kinetisch zand en de tofste accessoires

De speelbak is momenteel ontzettend favoriet. Helemaal in combinatie met kinetisch zand en de tofste accessoires waarbij er aan het kind en aan het milieu wordt gedacht. Met dit toverzand kunnen de kinderen urenlang spelen en bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Super om je kind te laten ontprikkelen. Sensorisch spelen heeft zoveel voordelen.

Kinetisch zand je kunt er niet vanaf blijven

Misschien heb je het wel eens in je handen gehad, kinetisch zand. Het lijkt wel toverzand. Omdat je er zoveel meer mee kunt doen dan met ‘gewoon’ zand. Bovendien blijf je er mee spelen. Het voelt heel fijn in de handen en je kunt er van alles mee maken. Je kunt er mee bouwen, snijden, kneden want het plakt fijn aan elkaar. Ook fijn voor de ouders is dat het aan elkaar kleeft en dus valt het niet als los zand op de grond. Spelen met dit zand kan ook lekker binnen. Zo heb je het plezier van een zandbak ook in huis. Daarbij is een speelbak helemaal fantastisch.

Door het spelen met bijvoorbeeld zand in een speelbak zorg je ervoor dat de kinderen een spel starten zonder eind. Sensorisch spelen ontspant kinderen en zorgt ervoor dat ze de prikkels van de dag kunnen verwerken. Er is geen goed en fout aan spelen met het kinetische zand.

kinetisch zand met speelbak Sassefras
Kinetisch zand in de speelbak

Lekker spelen met schepjes en uitstekers

Zoals eerder vermeldt kun je met dit fijne zand urenlang spelen. Ook kun je net als in de reguliere zandbak met een schepje spelen. Of wat dacht je van een kasteel bouwen door middel van een bekertje. Of letters en cijfers uitsteken en daar weer mee oefenen op woorden of getallen. Zo kun je ongelimiteerd spelen en keer op keer iets anders bedenken.

Kinetisch zand is verkrijgbaar in de zandkleur, maar wil je iets meer kleur toevoegen aan de bak dan kun je ook kiezen voor roze of blauw zand. Dit magische zand is helemaal veilig voor de kinderen. Het is allergievrij, glutenvrij en antibacterieel. Kinetisch zand is niet giftig, het bestaat uit 98% zand 2% uit niet giftige bindmiddelen. Zo weet je zeker dat jouw kleintje ook veilig kan spelen.

kinetisch zand speelschepje in combinatie met bakjes Sassefras
schepjes, bakjes en kinetisch zand

Sensorisch spelen met milieuvriendelijke accessoires

We hebben het al over het toverzand gehad dat helemaal veilig is voor de kinderen. Ook bij de accessoires is hier over nagedacht. Zo zijn er handige sensorische speelbakjes in ronde en vierkante vorm. Deze zijn gemaakt van gerecycled houtzaagsel en biologisch afbreekbaar plastic van een plantaardige oorsprong.

Het Nederlandse bedrijf Grenn heeft dit ontworpen en geproduceerd. Zij gaan altijd uit van de belevingswereld van de kinderen. En willen daarvoor de mooiste producten ontwikkelen die ook duurzaam, tijdloos en uniek zijn. Daarbij staat ook de kwaliteit voorop. De speelbakjes, het schepje en de cijfers en letters zijn daarvan het mooie voorbeeld.

kinetisch zand blauw
Blauw kinetisch zand

Het cadeau waar kinderen lang plezier van hebben

Een speelbak van hout, het speelzand al dan niet in een kleur en de accessoires bieden keer op keer uren speelplezier. Of de kinderen er nu alleen mee spelen of met hun broertjes, zusjes of vriendjes. Het blijft leuk en uitdagend. Dit is een cadeau waar je kinderen vanaf twee jaar al blij mee kunt maken.

Naast het spelen met zand kun je er ook voor kiezen om de bak te vullen met rijst. Of om een dorp te bouwen van Lego, een dierentuin met dieren of een weg met een Way to Play autobaan. Je kunt er keer op keer zoveel kanten mee op. Bovendien is het zo makkelijk wanneer alles in de speelbak zit. Je kunt het makkelijk verplaatsen wanneer het in de weg staat bijvoorbeeld.

zand cijfer uitstekers Sassefras
Zand cijfer uitsteker

Volg jij ons al op Instagram?

2 reacties op “Kinetisch zand en de tofste accessoires

  • Saskia van Sassefras zegt:

   Hoi Priscilla,

   Wij hebben in het verleden wel kinetisch zand en accessoires in het assortiment gehad, maar we hebben besloten om dit niet meer te doen. Dus helaas kunnen wij je niet helpen aan zand en/of accessoires.

   Groetjes,
   Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.