Muziekspeelgoed voor de ontwikkeling van de baby

meisje met trommel trekdier blog Sassefras

Wist je al dat muziek de hersenen van jouw baby stimuleert? Daarom is muziek en muziek maken met muziekspeelgoed met en voor een baby goed voor de ontwikkeling. Maar muziek doet meer voor jouw kleintje, dat leggen we jou uit in dit blog waar we ook prachtige muziekballen en rammelaars laten zien die momenteel heel prettig geprijsd zijn.

muziekspeelgoed hout
Muziekbal verkrijgbaar in verschillende leuke kleurtjes

Muziekspeelgoed stimuleert de hersenen

Misschien heb je het wel gemerkt tijdens je zwangerschap dat muziek invloed heeft op je baby. De een wordt er rustiger van en de ander gaat juist bewegen. De trillingen van muziek hebben invloed op de hersenen. Muziek leert je luisteren en het zelf maken van muziek zorgt ervoor dat de twee hersenhelften moeten samenwerken.

houten muziekbal en rammelaaar
Muziek is goed voor de hersenen

Muziekspeelgoed voor baby’s

Niet voor niets is er ontzettend veel muziekspeelgoed voor baby’s op de markt. Het begint al bij een muziekdoosje of een mobiel boven het bedje. Wanneer je baby meer gaat bewegen of zelfs al dingen kan pakken is het een aanrader om de kleine mooi speelgoed te geven met een muziekje. Een bijzonder en duurzaam cadeau is bijvoorbeeld de houten muziek bal.

Muziekbal verkrijgbaar in verschillende kleurtjes

De houten muziek bal voor muziek en interactie

De muziekbal is een fijn stuk speelgoed. Met een mooi strak uiterlijk is deze bal gevuld met kleine belletjes die een liefelijk geluidje produceren wanneer je hem beweegt. Zo krijg je een actie-reactie en een fijne interactie tussen jouw meisje en muziek. Dat kan al zodra jouw kleintje gaat bewegen met de handjes en wanneer het goed kan kruipen kan ze er lekker achteraan om hem te pakken.

Deze muzikale houten bal is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren zoals Plum, Mist en Pink. De bovenzijde van de bal is van naturel lindehout. De gekleurde onderkant is iets verzwaard zodat hij altijd recht blijft staan. Dit houten muziekspeelgoed wordt met de hand gemaakt en geschilderd met een niet giftige, kindvriendelijke acrylverf.

Houten rammelaar
Houten rammelaar

Muziek maken met de houten rammelaar als sambabal

Zodra de baby iets goed kan vasthouden is de houten rammelaar een echte must have. Gevuld met kleine korreltjes maakt dit stukje muziekspeelgoed een gezellig geluidje. Hiermee maak je je eigen muziekje. Ook deze rammelaar is handgemaakt van lindehout. En alleen het handvat is geverfd in een mooie kleur. Doordat alles handgemaakt wordt is ieder stuk muziekspeelgoed uniek.

trekfiguur Harrie de hond met trommel blog Sassefras
Harry de Hond met zijn trommel

Muzikaal aan de wandel met Harry de hond

Voor de ukkies die de wereld te voet gaan verkennen is er dit supertoffe houten trekspeelgoed. Maak kennis met Harry de hond die er vrolijk op los trommelt wanneer je hem mee neemt voor een wandelingetje. Loop je snel, dat trommelt hij snel en ga je langzaam dan past hij zijn ritme aan.

Ben je benieuwd welke invloed muziek nog meer heeft op de ontwikkeling van je kindje? Je leest het op Oei, ik groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 342 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.