Speelbak van hout als basis voor zoveel speelplezier

houten sensory speelbak sassefras
Er zijn van die dingen waarvan je denkt hoe konden we ooit zonder, wat een unieke uitvinding. Een daar van is de speelbak van hout. De perfecte basis voor zoveel speelplezier voor de kinderen en gemak voor de ouders. Een houten bak waar je alle kanten mee op kunt, van spelen met zand tot spellen met een open einde.
handgemaakte houten sensory speelbak Sassefras
Houten speelbak voor eindeloos speelplezier

speelbak van hout voor binnen

Een houten speelbak, misschien denk je wel wat is dat nu weer? Het is precies wat de naam zegt. Een speelbak van hout waarmee je urenlang kunt spelen en keer op keer een nieuw spel of avontuur mee kunt beleven. De houten bak is de basis voor een mooie start om bijvoorbeeld te vullen met zand zodat er zandtaartjes gebakken kunnen worden. Of wat dacht je van kinetisch speelzand, maar ook rijst, schelpjes of kraaltjes kunnen de basis zijn voor een ondergrond.

Kinderen kunnen zo heerlijk ook binnen met zand of rijst spelen. Zet er wat dieren of poppetjes in en het spel kan beginnen of wat dacht je van een heus huis van Lego? Noem het en het kan. Het fijne aan deze houten bak is dat je het makkelijk kunt verplaatsen. Dus staat hij op de tafel in de weg omdat jullie willen gaan eten, dan verplaats je hem snel en simpel.

Houten speelbak zand
Houten speelbak met zand

Spelen binnen de bak

Nog zo’n fijne bijkomstigheid van de speelbak van hout zijn de opstaande randen. Deze zorgen ervoor dat het gewone speelzand, rijst of alle dieren, auto’s en poppetjes er niet af rollen of vallen. Dat scheelt opruimen. Ook makkelijk wanneer de kinderen midden in een spel moeten stoppen maar het niet weg mag. Hoe vaak gebeurt dat niet? Het bouwwerk kan dan perfect zo blijven als het gemaakt is.

Kinderen vinden het fijn om de wereld al voelend te ontdekken. Met de speelbak zit dat helemaal snor. Ook leuk is het om bijvoorbeeld verschillende dingen in de bak te leggen en dan met een theedoek voor de ogen voelend de onderwerpen te laten raden. Nog leuker wordt het wanneer je er ook wat bij doet om te ruiken en te proeven. Zo kun je alle zintuigen gebruiken.

Zandtaartjes bakken aan de keukentafel

Het open einde spel

Een van de fijnste spellen is het open einde spel. Hierbij kun je doen wat je wil en er is geen fout. Alles wat je wilt spelen is oké. Dat geeft rust in het hoofd, maar zorgt er ook voor dat kinderen hun dagelijkse dingen kunnen verwerken in het spel. Gewoon lekker spelen en doen waar je zin in hebt. Van de lekkerste zandtaartjes bakken aan de keukentafel tot een heel dorp opbouwen met Lego.

De afmetingen van de speelbak van hout is ook heel handzaam. Met zijn 31 × 59,5 × 7 cm (lxbxh) is het een fijne bak om heerlijk mee te spelen en blijft toch heel handzaam om te verplaatsen wanneer dat nodig is. Ook is de bak gemaakt van super stevig 15 mm dik populieren houten multiplex zodat je ook nog echt iets degelijks in handen hebt. Het is heel makkelijk te reinigen met een vochtig doekje en spelen met de bak kan al vanaf de leeftijd van een jaar. Zo kunnen ze er lekker lang mee spelen. En voor het geld hoef je het niet te laten.

speelbak van hout om binnen een eigen zandbak te maken

Laat je hem blanco of personaliseer je hem?

Voor diegene die graag schilderen is het ook leuk om deze mooie blanco bak om te toveren tot een gepersonaliseerde variant. Tof voor een verjaardag bijvoorbeeld. Of als kraamcadeau, je kunt hem bijvoorbeeld perfect als ondergrond gebruiken wanneer je een kraammaand of luiertaart vol cadeautjes geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.