De speelkamer inrichten? Zo lukt het zeker!

Een eigen speelkamer voor de kinderen, dat is niet alleen feest voor de kinderen. Ook voor de ouders is het fijn dat alle speelgoed bij elkaar in een kamer ligt, waarbij je de deur ook zo achter je dicht kan doen. Maar hoe deel je de speelkamer nu goed in zodat het de kinderen keer op keer blijft uitdagen? Deze vijf items zijn de musthaves voor iedere speelkamer.
speelkamer kukuu toolbox met kindje Sassefras
Speelkamer inrichten met Kukuu

De speelkamer inrichten

Hoe fijn is het om een speelkamer speciaal voor de kinderen te hebben. Die ene kamer of misschien wel de zolder helemaal voor hun in te richten zodat ze daar keer op keer heerlijk kunnen spelen. Deze kamer wordt speciaal voor hun, maar uiteraard wil je dat het er wel heel tof uit ziet. Dus start je met een hippe kleur of een tof behang op de muur. Daarna is het tijd om het te vullen met speelgoed. En die moet natuurlijk stevig zijn, maar ook keer op keer blijven uitdagen tot spelen.

kukuu kinderstoel bij tafel Sassefras voor speelkamer
Speelkamer met Kukuu stoeltje

Een gezellig plekje om te zitten en te knutselen

Een tafeltje en stoeltjes mogen niet ontbreken in de speelkamer. Hier kunnen ze lekker uitgebreid een bordspel spelen, maar ook lekker lang knutselen en tekenen. Of wat dacht je van gezellig wat eten en drinken samen? Hierbij is het goed om na te denken hoeveel kinderen gebruik maken van deze ruimte. Zijn het er twee of misschien wel meer. De lengte en de grootte van de tafel is dan belangrijk, zodat iedereen een zitplaats heeft.

ronde soft velvet ballenbak caramel van dichtbij Sassefras
Ballenbad caramel

Lekker los gaan in een ballenbad

De wens van bijna ieder kind is een ballenbad. Helemaal alleen voor jouw kleintje(s). Daar waar ze heerlijk los kunnen gaan, lekker in en uit het bad, gooien en vangen, maar ook tot rust komen. Leer ze tellen of de kleuren benoemen. Met een ballenbak ontwikkelen ze zich door lekker te spelen. Deze must haves zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zowel de hoezen als de ballen. De ballenbakballen hebben overigens ook een optie om verschillende kleuren te kiezen. Mooi in ton-sur-ton bijvoorbeeld. Maar ook de hoezen zijn wasbaar en kijk eens of je liever een ronde hebt of een vierkante.

speelkamer roackerboard Utukutu Sassefras
Het veelzijdige balansbord

In balans, een fijne chillplek of de brug over een kanaal

Een balansbord is een uitdagend stuk speelgoed waar je alle kanten mee uit kunt en ook zeker niet mag ontbreken in de speelkamer van de kinderen. Met dit halfronde houten bord kun je balansspelletjes spelen, lekker op wiebelen en een boekje lezen, maar het dient ook zomaar als brug voor bijvoorbeeld de auto’s of de dieren. Ze zijn er in mooie basic houten uitvoeringen, maar ook in spectaculaire kleuren.

Speelhuisje met klokgevel

Een rollenspel, winkeltje of restaurant

Een houten speelhuisje is ook zo’n super toffe aanvulling voor de speelkamer. Hiermee kun je zoveel kanten op. Denk aan het vadertje en moedertje spelen, een restaurant openen of een heuse ijssalon. Maar ook een winkeltje of een oppascentrale kun je er van maken. Met de speelhuisjes heb je niet alleen een heel mooi stuk speelgoed in huis, de kinderen kunnen hun emoties en de dag verwerken in de rollenspellen. Keer op keer.

Zitzak powder beige

Lekker chillen doe je met een zitzak onder je billen

Uiteraard moeten er ook verschillende plekjes gemaakt worden waar de kinderen even kunnen uitpuffen en lekker samen kunnen chillen. Perfect hiervoor zijn de zitzakken en poefs. Deze zijn licht van gewicht dus makkelijk verplaatsbaar voor de kinderen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in zoveel kleurtjes dat er altijd eentje past bij de kleuren van de speelkamer. Ze zijn er zoals je ze vast al kent, maar ook met konijnenoortjes en in de vorm van een peertje, voorzien van blaadje. Te cute allemaal.

KUKUU stoeltje Sassefras
Kukuu kinderstoel voor de speelkamer

Heb jij een speelkamer voor de kinderen? Wat mag er volgens jou niet ontbreken? Ben je op zoek naar nog meer inspiratie, bezoek dan eens onze Instagram pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.