Een eigen speelplek welke van de 3 past bij jou?

Een lockdown in de winter, een week extra kerstvakantie….. Dat vraagt om wat omdenken. Een eigen speelplek zou bijvoorbeeld een heel tof idee zijn. Zo kunnen de kinderen zich lekker terug trekken op de speelkamer of hun eigen slaapkamertje. Daar beleven ze nieuwe avonturen en heb je er even geen kind meer aan. Een eigen overdekt speelplekje kun je op verschillende manieren realiseren. Denk hierbij aan een houten huisje, een speeltent van doek of een hemeltje met een fijne speelmat. Kijk maar mee en bepaal welke speelplek het beste bij jouw kindje(s) past.

Een eigen speelplek voor de kinderen

Een eigen speelplek is het summum voor kinderen. Een eigen huisje, hut of tent nodigt altijd uit tot spelen of om lekker even uit te rusten. Of je nu veel of weinig ruimte hebt in huis of de kinderkamer, voor iedere ruimte is er een passende speelplek in de vorm van een hut of tent te verkrijgen. Zo zijn er beeldschone houten huisjes die je zelfs met twee linkerhanden in elkaar zet, een tipitent in heel veel verschillende kleuren die je makkelijk op zet en weer opbergt en de hemeltjes in trendkleuren die helemaal weinig ruimt inneemt.

speelhuisje klokgevel WoodenPlay
Klokgevelhuisje als unieke speelplek

Een huisje van hout

Een van de superleuke en ontzettend veelzijdige speelhuisjes is die van hout. Duurzaam en superleuk zijn de klokgevelhuisjes. De huisjes zijn van hout en zijn oogstrelend mooi om te zien. Mocht je zelf van iets meer kleur houden dan zijn ze heel gemakkelijk aan te passen in kleur of misschien behang.

Een huisje is niet alleen een huisje om in te spelen, in een handomdraai is het een winkeltje, een restaurantje of een supermarkt. Zo is er keer op keer een nieuw avontuur te beleven. En doordat kinderen vaak een rollenspel spelen verwerken ze zo ook hun dag. En hoe fijn is het om na een dag vol prikkels je even terug te trekken in het houten huisje om een boekje te lezen samen met je knuffels en wat kussens.

speelplek tipi speeltent
tipi speeltent

Een speeltentje die in een handomdraai staat

Dan gaan we door met een tipi speeltentje. Deze tentjes zijn ontzettend populair. Ze kunnen zomaar opgezet worden, maar ook opruimen is in een handomdraai klaar. Zo kun je in ieder stukje van het huis een speelplek creëren en aan het einde van de dag weer opruimen.

Deze toffe speeltentjes komen niet alleen. Ze nemen een fijne speelmat mee om op te zitten en twee kussenhoesjes waar je zelf nog even een vulling in moet doen. Zo is de speelplek heel snel een fijne plek om je terug te trekken en ontzettend comfortabel. De tipi tentjes hebben een raampje en de deurtjes kunnen vastgezet worden zodat ze open blijven staan. En natuurlijk kunnen ze ook lekker dicht wanneer dat gewenst is.

boho hemeltje met fringes franjes Sassefras
Een fijne speelplek met een hemeltje en een juniornest

Maak van een hemeltje een fijne speelplek

Dan de speelplek die het allerminste ruimte inneemt en heel makkelijk voor meerdere doeleinden geschikt is is het hemeltje. Die hang je eerst boven het wiegje of babybedje en daarna misschien bij het peuterbed. Want een hemeltje is een echte sfeermaker, het zorgt ervoor dat het kindje zich snel veilig voelt en wanneer het groter is maak je er gemakkelijk een speelplek van.

Het enige wat je nodig hebt is een stukje vloer en een haak in het plafond. Leg een fijne speelmat op de vloer of kies voor het heerlijke zachte juniornest. Superzacht, met een rand om lekker tegenaan te zitten of te liggen en verkrijgbaar in dezelfde kleuren als het hemeltje. Leg er wat kussentjes in en wat knuffeltjes en het is een feestje om in te spelen.

Volg je ons al op Instagram? Daar kun je je eindeloos laten inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.