Top 5 speelgoed tegen verveling in de vakantie

marble ballenbak van Moje

Heerlijk is het als alle drukte van school even achter je ligt en de zes weken lange zomervakantie voor je. Vooraf heb je vast al heel veel plannen gemaakt. Uitstapjes, vakantie en hoop je op mooi weer zodat de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Maar wat als alle vriendjes op vakantie zijn en de verveling toeslaat bij de kinderen? Voor die dagen en alle andere dagen hebben wij een top vijf leukste speelgoed voor je gemaakt.

Speelplezier in de vakantie

Zes hele weken hoeven de kinderen niet naar school. Zoveel kinderen en ouders kijken er naar uit. Geen broodtrommels vullen, kinderen uit hun bed trommelen, want die hoeven er niet vroeg uit. Let op, dat zijn ze nu vast wel. Maar ook dat is oké. Het niets moet en alles mag kan beginnen. Kinderen mogen later op bed en krijgen meer vrijheid. Even de teugels laten vieren hoort er gewoon bij in de vakantie.

En hoe mooi je het soms ook bedenkt, soms slaat de verveling genadeloos toe. Vriendjes op vakantie en niemand om mee te spelen. dan is het super tof om iets achter de hand te hebben waar ze helemaal blij van worden en urenlang mee kunnen spelen.

verveling in de vakantie speelhuisje

Speelhuisje of een speeltent

Een van de dingen waar kinderen enorm blij van worden is hun eigen plekje in de vorm van een speelhuisje of speeltent. Daar kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten. Van het verwerken van de dag tot een winkeltje, vadertje en moedertje en ga zo maar door. Hier kun je heerlijk spelen en doen waar je zin in hebt. Het is ook nog eens een fijne plek om je even in terug te trekken om bijvoorbeeld te tekenen of een boekje te lezen of kijken. En hier kun je je alleen echt heel goed mee vermaken en zijn de vriendjes weer terug, dan kunnen ze gezellig mee spelen.

Ballenbak of speelset

Nog zo’n topper waar kinderen niet mee uitgespeeld raken is de ballenbak en de speelset van foam. Een eigen speelparadijs in huis. Ook hiermee kun je heerlijk alleen spelen en wanneer de er de speelset bij bestelt kunnen de kinderen er ook nog een soort stormbaan van maken. Ook fijn op een regenachtige dag om de energie kwijt te kunnen.

Way to play autobaan

Autobaan voor alle soorten ondergrond

Way to Play heeft een autobaan die zich echt aan alle ondergronden aanpast. Van de gladde vloer in huis tot het bad, maar ook buiten in het gras of het zand is het een fijn stuk speelgoed waar je mee blijft spelen. Je kunt er ook alle kanten mee op. Of je er nu alleen met je auto over rijdt, of gaat voor een omgeving als het bos, een stad of dierentuin, pak je speelgoed er maar bij. Iedere keer kun je weer iets nieuws bedenken, en wat ook zo handig is, hij gaat gewoon mee in een tas wanneer je ergens heen gaat.

houten speelbak homepagina

Een spel zonder eind dat leuk blijft

Een houten speelbak is ook een topper in de vakantie en daarna. Je kunt hier zand in doen, maar ook rijst of schelpjes. Eigenlijk alles wat droog is. Maar ook zonder vulling kunnen de kinderen heel fijn spelen. Bijvoorbeeld met Lego of Playmobil. Maak keer op keer je eigen verhaal en ben je klaar dan is het een eitje om deze speelbak te verzetten.

balansbord we rock homepagina Sassefras

Van balansbord naar tunnel of brug

Ook een aanrader en goed voor urenlang speelplezier is een balansbord. Hier kun je ook zoveel kanten mee op dat het blijft trekken om er mee te spelen. Van je balans proberen te bewaren tot heerlijks schommelen en van brug tot tunnel met bijvoorbeeld een autobaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of een balansbord past in het spel.

verveling

Ben je benieuwd naar nog meer inspiratie? Volg ons dan op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.