Zelf Kerstkoekjes Maken en Versieren

zelf kerstkoekjes maken en versieren Sassefras Meisjes Speelgoed

Sinterklaas is weer achter de rug, de versiering weer opgeruimd en de kerstversiering is weer tevoorschijn gehaald. Wij hebben afgelopen weekend het huis en de kerstboom weer gezellig samen versierd. Hebben jullie de kerstsfeer ook al in huis gebracht? Nu is het weer tijd om gezellig samen op de bank te zitten met een dekentje, gezellig samen kerstfilms te kijken en warme chocolademelk met slagroom te drinken. En wat hoort er behalve slagroom nog meer bij warme chocolademelk? Ja, daar horen natuurlijk ook nog vers gebakken koekjes bij. In dit blog vind je daarom een aantal lekkere recepten om kerstkoekjes te maken. Deze kun je gezellig samen met je kindje(s) maken. 

Zelf Kerstkoekjes maken

Bij bakken denk ik altijd gelijk aan de producten van Dr. Oetker. Ik ben dan ook met mijn zoektocht naar “zelf kerstkoekjes maken” begonnen op de website van Dr. Oetker. Daar heb ik een recept gevonden van koekjes die ook nog eens heel mooi versierd zijn. Er wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je het deeg en het glazuur moet maken. Er worden zelfs goede tips gegeven over hoe je de koekjes het mooist kunt versieren. Dit is een recept wat je heel goed samen met je kindje kan maken en wat eigenlijk niet fout kan gaan.

zelf kerstkoekjes maken en versieren Sassefras Meisjes Speelgoed

Kerstboom cupcakes

Ben jij niet echt van de koekjes, maar meer een liefhebber van cupcakes? Dan heeft Dr. Oetker ook nog een leuk recept voor kerstboom cupcakes. Bij dit recept kun je heel goed samen met je kindje de cupcakes maken. Je kindje zal misschien wel wat hulp nodig hebben bij het maken van de kerstboom toef. De kerstboom cupcake versieren met “kerstballen” zal je kindje wel weer een stuk makkelijker afgaan. Natuurlijk kan je ook nog genoeg andere lekkere kerstrecepten vinden op de website van Dr. oetker zoals kerstcake, kersttaart en kersttoetjes.

kerstboom cupcakes Sassefras Meisjes Speelgoed

Zelf Kerstkoekjes maken uit een pot

Een kersttraditie bij ons is om met één van de Kerstdagen naar mijn schoonouders te gaan. Daar komt dan de hele familie gezellig samen. Misschien hebben jullie ook zo’n traditie dat je op visite gaat bij familie? En met de Kerst kan je natuurlijk niet met lege handen aan komen zetten. Daarom nu eens wat anders dan bonbons, een fles wijn of een bos bloemen. Wat dacht je van een weckpot met daarin alle ingrediënten om zelf kerstkoekjes te maken. Op het blog van As cooked by Ginger heb ik maar liefst 3 leuke ideeën hiervoor gevonden. Een recept voor American cookies, granenkoekjes en haverkoekjes met rozijnen wordt in haar blog besproken. Ze geeft zelfs nog een tip hoe je de weckpot leuk kunt versieren. Zo mag je vast en zeker vaker langskomen 😉

koekjes uit een pot Sassefras Meisjes Speelgoed

Vinden jullie het ook altijd zo leuk en gezellig om samen met je kindjes te bakken? Wat maken jullie het liefste? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van sassefras.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 349 reviews.
Wij gebruiken cookies om de webshop en onze service te optimaliseren.